Ultralyd

Ultralyd benyttes hovedsakelig for å undersøke muskulatur, sener, leddbånd, bindevev og slimposer. Riktig diagnose gir rask og tryggere behandling.  

Ved å benytte ultralyd som et supplement til klinisk undersøkelse, kan terapeuten få et bedre bilde på skader i muskler, sener og ledd. Basert på evnt funn kan behandleren bekrefte eller avkrefte mistanke til diagnose, og på denne måten igangsette riktig behandling raskere. 

Fordelen med undersøkelse med ultralyd er at det, sammenliknet med MR og CT, er en rimeligere undersøkelsesmetode. Fordelen er også at man kan få en mer dynamisk undersøkelse, samt at det er enklere å kunne reteste med ultralyd gjennom et behandlingsforløp for å se progresjon og resultater. 


Ultralyd benyttes hovedsakelig for å undersøke muskulatur, sener, leddbånd, bindevev og slimposer, men man kan også få et visst inntrykk av enkelte skader i ulike ledd. 


En dynamisk undersøkelse betyr at man kan vurdere strukturer med ultralydapparatet mens man beveger på for eksempel ankel, kne eller albue samtidig. Dette er hensiktsmessig da det ikke er all patologi(skader) som synes på et bilde tatt når pasienten liggende i ro.


Undersøkelse med ultralyd ved skader på muskler og skjelett, er akkurat den samme undersøkelsesformen som benyttes ved graviditet. Undersøkelsen er helt ufarlig og uten bivirkninger. 


Ved MR, CT og røntgen benyttes stråling, men ultralydbildene skapes ved at lydbølger reflekteres tilbake når de treffer ulike strukturer som bein, væske og muskulatur.

Våre fysioterapeuter Baard og Håvard utfører ultralyddiagnostikk. 

Våre fysioterapeuter Baard og Håvard utfører ultralyddiagnostikk. 


zhHHZcYA

Håvard Smestad Ultralyd Fysioterapeut Idrett Skader

colourful-image-modern-ultrasound-monitor-260nw-648197689

Fysio Ultralyd Larvik Håvard Smestad KonTiki Helsepark Skade