Fysioterapi fysio skade idrett vondt skulder rygg kne nakke larvik vestfold fram fotball håndball osteopati akupunktur ultralyd trykkbølge kortison

Timebestilling

Fysioterapeut


Du kan komme til våre fysioterapeuter direkte, uten henvisning fra lege eller manuellterapeut.


En fysioterapeut har offentlig godkjenning som helsearbeider, kan behandle de fleste type smertelidelser, og jobber mye med både behandling, og forebygging av skader og sykdom.


Vi gjør en grundig undersøkelse basert på dine symptomer og historikk, og igangsetter passende tiltak i samarbeid med deg. Vi gjør også en fortløpende evaluering av effekten, og endrer eventuelle tiltak etterhvert som behovet melder seg.


Ved behov henviser vi deg videre til for eksempel spesialisthelsetjenesten.


Våre fysioterapeuter baserer sin praksis på klinisk forskning, så du kan være trygg på at du blir godt ivaretatt som pasient hos oss.

Osteopat


Osteopaten undersøker og behandler med utgangspunkt i at  god helse ikke bare er fravær av sykdom, men også funksjonsplager i muskel-og skjelettsystemet.


 Osteopati søker gjennom behandling av dette å fremme pasientens evne til å hjelpe seg selv. Det å finne sammenhengen mellom plagene, kroppen og hverdagen til pasienten står sentralt i undersøkelsen vår. 


Som osteopater må vi ha en helhetlig forståelse av pasientens smerter og plager for å bidra til bedring. Det blir derfor viktig å se sammenhenger i hele kroppen, ikke bare muskel-skjelettsystemet, for å finne årsaken til plagene. Behandlingen er trygg og individualisert, og egner seg for pasienter i alle aldre.


Våre osteopater er registrerte medlemmer av osteopatiforbundet (Osteopat MNOF), så du møter en godt utdannet og faglig oppdatert osteopat.

Akupunktør


Akupunktur er en behandlingsmetode innenfor tradisjonell kinesisk medisin (TKM).  Behandlingsmetoden, hvor det stikkes tynne nåler i spesifikke punkter, har eksistert i flere tusen år og har vært kjent i Europa siden 1600-tallet. Behandlingen er skånsom, den skal ikke gjøre vondt, men du kan noen ganger kjenne at nålene jobber. 


Vår akupunktør har en treårig TKM utdannelse fra Vestfold Akupunktur skole. Ellen er opptatt av å bruke nålene til å hjelpe kroppen og hjelpe seg selv. Hun bruker akupunkturen enten for seg selv, eller i kombinasjon med fysioterapi og øvelser. 


Modningsakupunktur fra uke 36 under graviditet har vist kortere fødselsforløp og færre komplikasjoner under fødsel enn kontrollgruppen som ikke fikk akupunktur. 

Ultralydundersøkelse


Ultralyd benyttes hovedsakelig for å undersøke muskulatur, sener, leddbånd, bindevev og slimposer. Riktig diagnose gir rask og riktigere behandling.  


Ved å benytte ultralyd som et supplement til klinisk undersøkelse, kan terapeuten få et bedre bilde på skader i muskler, sener og ledd. Basert på evnt funn kan behandleren bekrefte eller avkrefte mistanke til diagnose, og på denne måten igangsette riktig behandling raskere. 


Ultralyd benyttes hovedsakelig for å undersøke muskulatur, sener, leddbånd, bindevev og slimposer, men man kan også få et visst inntrykk av enkelte skader i ulike ledd.